Stanovisko k výstavbě skladů Amazon v Brně

Politická strana Moravané nepodporuje výstavbu skladů společnosti Amazon v Brně. Důvodem je to, že by opět vznikl logistický sklad, který nebude ku prospěchu většiny občanů města Brna a ani nebude v zájmu většiny obyvatel jižní Moravy. Vznikne další velký sklad se zaměstnanci, kteří platově sotva dosáhnou na polovinu průměrné mzdy v České republice. Chceme podporovat tyto nadnárodní koncerny, které se chovají ke svým zaměstnancům jako novodobí otrokáři? Nebo budeme chtít u nás v zemi podporovat raději místní podnikatele, kteří vydělané finance otočí opět v naší zemi? My se přikláníme k podpoře místních podnikatelů a nikoliv k podpoře nadnárodních koncernů, které své zaměstnance pouze vykořisťují. Ptali se politici, kteří hájí výstavbu takovýchto hal, zaměstnanců pracujících v již u nás existujících logistických společnostech, jak jsou placeni a jaké mají podmínky práce? Ano, naši politici hájí zájmy nikoliv zaměstnanců, ale zájmy jiných skupin – např. stavebních firem, které se budou podílet na výstavbě např. právě haly společnosti Amazon. Projekt za skoro 3 mld. Kč. Kolik z toho bude provize pro politické strany podporující tuto výstavbu a případně i provize pro jednotlivé politiky? A obhajoba těchto politiků o vzniku cca 1.500 – 2.000 pracovních míst. Kolik z toho bude občanů naší země a kolik z jiných států Evropské unie či ze států mimo Evropskou unii? Navíc za mzdu, neodpovídající dnešním výdajům na živobytí.

Strana Moravané má v programu podporu menších a středních podnikatelů z naší země místo podpory nadnárodních koncernů, které odejdou z této země, když se pro ně podmínky stanou nevyhovující (např. v minulosti společnost Flextronics).

Tomáš Ingr, místopředseda strany
kandidát do Evropského parlamentu