NÁŠ CÍL JE SPOLKOVÉ
USPOŘÁDÁNÍ ČR

Česká spolková republika - Země česká,
Země moravskoslezská a Metropolitní země Praha.
Zrušením 14 nefunkčních krajů dosáhneme v ČR roční úspory
až 65 miliard a na Moravě roční úspory až 28 miliard.
Nezadlužujme naše děti a vnoučata!

Náš cíl je spolkové uspořádání ČR

Stanovisko k chystané reorganizaci policie a k hysterii kolem ní

Stanovisko k chystané reorganizaci Policie ČR
  1. Vyzýváme ministra vnitra Chovance, aby řádně a srozumitelně vysvětlil veřejnosti reorganizaci policie, v čem spočívá a proč je nutná. Je hrubou  chybou, že v tak citlivé věci, jakou je fungování elitních protikorupčních útvarů, dosud neučinil. Občané mají právo na informace o policii, kterou si platí z daní.
  2. Vyzýváme politiky, aby se zdrželi nesmyslných prohlášení o rozkladu policie - např. Babiš, ale i jiní - a vtahovali ji do svých mocenských estrád. Policie funguje a plní si své každodenní úkoly včetně ÚOOZ a protikorupční policie a podobná prohlášení jí u neinformované veřejnosti škodí a podrývají její důvěryhodnost. Je také důležité si uvědomit, že policie není jen ÚOOZ a Šlachta.
  3. Důrazně varujeme před vyvíjením jakéhokoli nátlaku ze strany politiků a státních zástupců na policii, která má být nezávislá a neovlivnitelná.
Je smutné že se zrovna policie stala nástrojem mocenských choutek a politického boje o moc. Ona reorganizace není nic nového, je o ní slyšet již nějakou dobu. Nespadla sem v těchto dnech z čistého nebe, to se jenom dnes někomu hodí rozpoutat vášně a odvést pozornost. Podobný systém řízení elitních útvarů funguje např. v Rakousku (Spolkový kriminální úřad) a na Slovensku (Slovenská Národní kriminální agentura), kde došlo k výrazným finančním úsporám, které mohly být použity účelněji jinde. A to prosím nespochybňují ani kritici toho slovenského modelu.